Login
+Follow
Login

Jakten på lycka

By 450milpacykel on 2013.06.03 In Uncategorized

Hej på er !

Vem är jag

Nu när det bara är sex dagar kvar tills äventyret sätter igång. Lägenheten har krympt till fem cykelväskor, så man kan inte annat än älska livet. Samtidigt så infinner det sej en liten bit av rädsla för vad som väntar, för ensamheten man ibland kan känna och lugnet som ett längre äventyr bär med sej. Storstadsstressen försvinner och hjärnan går på lågvarv. Inga tider att passa, inga program att titta på och inget onödigt samtal att ringa. Tid blir något som är mindre viktigt. Man filosoferar om helt onödiga ting. Efter en hel dag av tänkande kanske man inte har kommit fram till något vettigt alls. Solen går sakta ner och man somnar sakta in i tältet.

Sedan 2005 så har jag då och då dragit ut på äventyr. Efter att jag cyklat från ystad Till Gällivare (ca 200 mil ) och vandrade upp för Kebnekaise så var jag fast. Min första tanke på toppen var ” Jaha var detta allt, och nu då?. Jag hittade inte vad jag sökte efter. Vad sökte jag egentligen efter som 22 åring ?. Året efter så vandrade jag Från Norrtälje till Bergen i Norge. Från kust till kust ( ca 120 mil ). En resa som tog mig fem veckor. Mina fötter svullnade upp några storlekar. De såg ut som hobit fötter när jag var framme i Norge. Mina håriga tår stod rakt ut. Jag kom fram i Bergen och tänkte ”jaha och nu då?. Jag köpte en pizza för 300 kr och tog första bästa tåg hem. Jag fann inte vad jag sökte efter. Vad nu en 23 åring söker efter.

Nu så när jag är 30 år så är jag fortfarande likadan. Jo jag är dock sju år visare, men jag älskar fortfarande äventyr. Friheten det innebär. Nyfikenheten av vad som finns bakom nästa krök, utsikten efter nästa backe eller vad som döljer sej en mil längre fram. Jag har en hatkärlek till rädslan man ibland känner ensam i tältet. Men frukosten morgonen efter är bland den bästa du kan äta. Jag antar att det var de saker jag uppskattade för sju år sedan. De små sakerna. Som att jag är frisk och kan cykla 200 mil, jag har råd att åka på resa.

Men trodde väl som naiv 22 åring att världen skulle förändras för att jag cyklade 200 mil och besteg ett berg. Så blev inte fallet.Men med det äventyr som jag sa göra i år så vill jag försöka påverka världen en aning. Jag vill inspirera andra att utmana sej själva. Man klarar av mer än vad man tror. Jag tycker att världen ibland känns , ursäkta språket men ” Jävligt känslokall ”. Vi stirrar in i en skärm och ser bara hemskheter. Vi missar allt det vackra omkring oss. Med insamlingen till epilepsifonden så hoppas jag att vi kan bevisa motsatsen. Att många vill ge en lite summa pengar, så att forskningen går framåt inom epilepsi . Så att många kan få den hjälp som jag fått. Pengarna som kommer in är viktiga men jag ser det också som en symbolisk summa. Ett tecken på att vi fortfarande då och då tittar upp från våra telefon och dataskärmar och orkar bry oss om varandra.

Så följ mig på mitt cykeläventyr igenom Europa. Här på bloggen kommer jag några gånger i veckan skriva om vad som händer under resan.

Hjälp mig att sprida min insamling 🙂  http://www.fundedbyme.com/projects/1820/life-and-risk/

 

/ Kee ahnström

Namnlöst-1

dsc_9629

 

5 Responses to "Jakten på lycka"

  Comments (5)

 1. jerrekinnunen wrote:

  Stort lycka till Kee! Ska bli tok spännande att följa dig. 🙂

 2. Fridstaden wrote:

  Vilket äventyr Kee! Skall bli roligt att följa dig! Känner igen mig en hel del i det du skriver också. Den där rädslan, eller vad man nu skall kalla den, innan avfärd. Det där lite gruvsamma. Bitterljuvt! 😀

 3. Marcus wrote:

  Lycka till och kämpa hårt.

  /Marcus Hva A82.

 4. Marcus wrote:

  Lycka till och kämpa hårt.

  /Marcus Hva A82.

 5. Olav Martin Bråtveit wrote:

  Så flott å lesa din beretning! Kjør på med framtidiga prosjekter 🙂

 6. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

+Follow
Kategorier

Login